Skip links

De werk-community Amersfoort

De lokale arbeidsmarkt sociaal en duurzaam.

Inhoud

De werk-community voor werkgevers

DeArbeidsmarktVerandert.jpgmaandag 26 januari 2015 11:40

Wij zien een arbeidsmarkt die uitgaat van gemak, snelheid en kansen. Die voorziet in uitdagingen van ondernemers als het gaat om ontslagrecht en ARBO regelgeving en past in de participatie-gedachte.

Onze ambitie is om een systeem op de arbeidsmarkt te creëren, waar mensen eenvoudiger van het ene werk naar het andere gaan. Geen honderden reacties op vacatures, geen honderden sollicitaties versturen, geen eindeloze trajecten als iemand vertrekt bij je bedrijf. (En voor werknemers; niet (weer) een uitkering aanvragen).

Als er iemand bij een bedrijf weg moet, hoor je vaak: “Zonde, je bent zo’n goede medewerker, maar het kan helaas niet anders. De omstandigheden zorgen ervoor dat we niet met je verder kunnen”.

Wij denken dat exact op dat moment en nog een stap te zetten is. Met Dichtblij vormen we lokaal werk-community's, waarbij werkgevers goede medewerkers, die moeten vertrekken, aanbieden aan collega’s. Andere werkgevers krijgen zo zo goede kandidaten in hun schoot geworpen. Zo komt zowel het aanbod als de vraag samen. Je zou kunnen zeggen net als met spullen op bijvoorbeeld marktplaats.nl en in bijvoorbeeld de kringloopwinkel. 

We richten lokaal werk-community’s op waar werkgevers samenwerken en lokaal personeel uit te wisselen. Dat lukt niet in 100% van de gevallen en om die reden leggen we lokaal ook een bestand met werkzoekenden aan. Zo kan de vraag naar medewerkers lokaal gesteld en ingevuld worden. Snel, simpel en eenvoudig. En het kost een werkgever slechts EUR 95,- per jaar. Maatschappelijk betrokken met je personeel omgaan anno 2015! 

Direct aanmelden?

Klik dan hier

« Terug